Culinare
Bucatariile comunitatilor etnice - Ghidul Gastronomic Al Romaniei |
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al Romaniei” aduce in fata cititorului (dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare), pe langa retetele specifice ale unor etnii ce traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza.
Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. In camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor, carnatii svabesti, sangeretele maghiarilor, muraturile sarbilor, zacusca bulgarilor sau inconfundabilele dulciuri turcesti. Bucataria din spatiul cuprins intre granitele Romaniei este una cosmopolita, care a adunat de-a lungul veacurilor retete ale tuturor etniilor care au trait aici ori s-au aflat la granitele sale. Multe din retetele „celuilalt”, trecute prin filtrul gospodinelor romane, au intrat pe mesele familiilor acestora, fiind considerate in prezent ca nationale sau, cel putin, specifice.
Albanezi, armeni, bulgari, cehi si slovaci, croati si sarbi, evrei, germani, greci, maghiari, polonezi, rusi lipoveni, rromi, turci, tatari... Numai enumerarea lor ne poate duce cu gandul la o lunga si interesanta calatorie prin Europa sau Asia. De fapt, este vorba despre exponentii etniilor ce convietuiesc de multe secole pe teritoriul actual al Romaniei.
ISBN: 978-606-51-3130-9
< Inapoi
Preturile de pe aceasta pagina includ TVA! Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare! Pot exista anumite diferente intre imagine si produsul comandat!